Osaajia rekrytoimassa:

Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä tarkoittaa ”Rekrytoiva koulutusohjelma”?

Rekrytoivan koulutusohjelman ajatuksena on saada uusi työpaikka koulutuksen avulla. Konseptissa yhdistyy työskentely yrityksessä sekä huipputason koulutus alan uusimmista aiheista ja työvälineistä. Rekrytoivan koulutusohjelman tarkoituksena on antaa henkilölle kattava perehdytys ja tuki työtehtäviin sekä koulutuksen avulla mahdollisuus siirtyä myös uudenlaista osaamista vaativiin tehtäviin. Ohjelman jälkeen on aina tavoitteena solmia vakituinen työsuhde yhteistyöyrityksen kanssa.

2. Voinko hakea ohjelmaan vaikka en puhu suomea?

Koulutusohjelmassa vaaditaan suomen kielen osaamista. Myös koulutukset pidetään suomeksi.

3. Saanko ohjelman aikana palkkaa?

Ohjelman ajan olet yritykseen koulutussuhteessa ja yrityksellä ei tällöin ole palkanmaksuvelvoitetta. Koulutuksen aikana etuutenasi on sama työttömyysetuus kuin työttömänä ollessasi korotettuna kulukorvauksella koulutuspäivien ajalta. Jos koulutukseen osallistumisesta on sovittu työllistymissuunnitelmassasi, voi työttömyyskassa tai Kela maksaa koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotettuun etuuteen liittyvistä tarkemmista edellytyksistä, enimmäisajasta jne. saat tietoa työttömyysetuutesi maksajalta. Työ- ja palkkasuhde yrityksen kanssa on tavoitteena ohjelman jälkeen.

4. Kuinka kauan koulutusohjelma kestää?

Koulutusohjelma kestää kolme kuukautta.

5. Jos on jättänyt hakemuksen www.mol.fi/koulutukset kautta yhteen ohjelmaan, täytyykö jättää erillinen hakemus toiseen?

Kyllä, koulutukset ovat työhallinnossa eri ohjelmia ja ollakseen hakijana mukana, täytyy kuhunkin ohjelmaan jättää oma hakemuksensa. On kuitenkin mahdollista olla hakijana useammassa ohjelmassa samanaikaisesti.

6. Jos olen hakenut jo yhteen ohjelmaan, kannattaako hakea erikseen toiseen?

Eri ohjelmien CV/osaamisprofiilit poikkeavat sisällöltään toisistaan, joten kuhunkin ohjelmaan tulee täyttää oma profiilinsa.

7. En pääse tunnuksillani muokkaamaan profiiliani, mitä teen?

Kirjautumisessa on voinut tulla virhe salasanan syötössä. Voit pyytää järjestelmää lähettämään määrittelemäsi salasanan sähköpostiisi ja kokeilla sillä kirjautumista uudelleen. Jos kuitenkaan kirjautuminen ei onnistu, olethan yhteydessä koulutusohjelman koordinaattoriin asiasta.

8. Miten tiedän mikä on tilanteeni hakuprosessissa tällä hetkellä?

Lähetämme hakuprosessin eri vaiheissa kaikille hakijoille tilannetietoa etenemisestä sähköpostitse. Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse, mikäli tietty yhteistyöyritys on kiinnostunut haastattelemaan sinua.

9. Mitä koulutuksia ohjelmaan kuuluu? Kuinka monta päivää?

Koulutus koostuu yhteensä 18 koulutuspäivästä telineasennus- ja eritysalaan liittyen. Osallistujat suorittavat koulutuksen aikana myös työturvallisuuskortin, tulityökortin, trukkikortin ja EA 1-koulutuksen.

10. Missä vaiheessa valinnat ohjelmaan tehdään?

Hakemuksia käsitellään heti hakuajan alettua, joten kannattaa hakea heti.

11. Ketkä voivat hakea ohjelmaan?

Ohjelmat on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.

12. Ilmoitetaanko kaikille, jos ei ohjelmaan tule valituksi?

Kaikille hakijoille ilmoitetaan hakuprosessin etenemisestä. Myös henkilöille, jotka eivät tulleet valituksi ohjelmaan ilmoitetaan mahdollisimman pian.

13. Mikä rooli Baronalla on rekrytoivassa koulutusohjelmassa?

Saranen Consulting Oy osa Barona-konsernia. Saranen Consulting on keskittynyt ura- ja sopeutuspalveluihin sekä rekrytoivien koulutusohjelmien järjestämiseen yhteistyössä työhallinnon kanssa.

14. Mikä rooli Saranen Consultingilla on rekrytoivassa koulutusohjelmassa?

Saranen Consulting vastaa ohjelman hakijoiden esittelystä rekrytoiville yrityksille sekä ohjelman koulutusten järjestämisestä.

 

 

Marika Neirama
Projektipäällikkö, parhaiten tavoitat ark. klo 10-11
050 390 9788

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.