Osaajia rekrytoimassa:

Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä tarkoittaa ”Rekrytoiva koulutusohjelma”?

Rekrytoivan koulutusohjelman ajatuksena on saada uusi työpaikka koulutuksen avulla. Konseptissa yhdistyy työskentely yrityksessä sekä huipputason koulutus alan uusimmista aiheista ja työvälineistä. Rekrytoivan koulutusohjelman tarkoituksena on antaa henkilölle kattava perehdytys ja tuki työtehtäviin sekä koulutuksen avulla mahdollisuus siirtyä myös uudenlaista osaamista vaativiin tehtäviin. Ohjelman jälkeen on aina tavoitteena solmia vakituinen työsuhde yhteistyöyrityksen kanssa.

2. Voinko hakea ohjelmaan vaikka en puhu suomea?

eTalousPro-ohjelman kaikissa yrityspaikoissa vaaditaan suomen kielen osaamista. Myös koulutukset pidetään suomeksi.

3. Saanko ohjelman aikana palkkaa?

Ohjelman ajan olet yritykseen koulutussuhteessa ja yrityksellä ei tällöin ole palkanmaksuvelvoitetta. Koulutuksen aikana etuutenasi on sama työttömyysetuus kuin työttömänä ollessasi korotettuna kulukorvauksella koulutuspäivien ajalta. Jos koulutukseen osallistumisesta on sovittu työllistymissuunnitelmassasi, voi työttömyyskassa tai Kela maksaa koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotettuun etuuteen liittyvistä tarkemmista edellytyksistä, enimmäisajasta jne. saat tietoa työttömyysetuutesi maksajalta. Työ- ja palkkasuhde yrityksen kanssa on tavoitteena ohjelman jälkeen.

4. Kuinka kauan koulutusohjelma kestää?

eTalousPro-ohjelma kestää noin kuusi kuukautta. Osallistujat voivat aloittaa yrityksissä jo ennen koulutuksien alkamista.

5. Miten yrityksen valinta tehdään? Pitääkö minun itse etsiä yritys?

Saranen Consulting vastaa yhteistyöyrityksen etsimisestä. Yritys valitaan sen mukaan että se on sopiva kullekin hakijalle ja että hakijan tausta soveltuu kyseiseen yrityksen tarpeeseen. Yrityksen edustaja tekee lopullisen valinnan heille parhaiten soveltuvasta hakijasta. Henkilö voi kuitenkin myös itse etsiä yritysyhteistyöpaikan esim. omalta paikkakunnaltaan ja näin varmistaa paikan ohjelmassa.

6. Jos on tiedossa oma paikka niin voiko tulla valituksi sinne ohjelman kautta?

Sopivan paikan löytyminen on mahdollista myös oman yrityskontaktin kautta. Potentiaalisesta yrityspaikasta kannattaa mainita koulutusohjelman vastaaville henkilöille mahdollisimman pian hakuprosessin alkuvaiheessa.

7. Jos on jättänyt hakemuksen www.mol.fi/koulutukset kautta yhteen ohjelmaan, täytyykö jättää erillinen hakemus toiseen?

Kyllä, koulutukset ovat työhallinnossa eri ohjelmia ja ollakseen hakijana mukana, täytyy kuhunkin ohjelmaan jättää oma hakemuksensa. On kuitenkin mahdollista olla hakijana useammassa ohjelmassa samanaikaisesti.

8. Jos olen hakenut jo yhteen ohjelmaan, kannattaako hakea erikseen toiseen?

Eri ohjelmien CV/osaamisprofiilit poikkeavat sisällöltään toisistaan, joten kuhunkin ohjelmaan tulee täyttää oma profiilinsa.

9. En pääse tunnuksillani muokkaamaan profiiliani, mitä teen?

Kirjautumisessa on voinut tulla virhe salasanan syötössä. Voit pyytää järjestelmää lähettämään määrittelemäsi salasanan sähköpostiisi ja kokeilla sillä kirjautumista uudelleen. Jos kuitenkaan kirjautuminen ei onnistu, olethan yhteydessä koulutusohjelman koordinaattoriin asiasta.

10. Miten tiedän mikä on tilanteeni hakuprosessissa tällä hetkellä?

Lähetämme hakuprosessin eri vaiheissa kaikille hakijoille tilannetietoa etenemisestä sähköpostitse. Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse, mikäli tietty yhteistyöyritys on kiinnostunut haastattelemaan sinua.

11. Mitä koulutuksia ohjelmaan kuuluu? Kuinka monta päivää? Miten ne valitaan?

Ohjelman koulutussisältö on suunniteltu yhdessä rekrytoivien yritysten ja Taloushallintoliiton kanssa ja ne ovat kaikille osallistujille samoja. Kouluttajina toimivat mm. Eduhousen asiantuntijakouluttajat ja koulutuksissa hyödynnetään Opinahjon verkkokoulutuksia. Koulutukset jakautuvat lähiopetuksena toteutettavaan koulutukseen, verkko-opiskeluun ja koulutusaiheisiin liittyviin etätehtäviin. Lähiopetuspäiviä on kaikilla vähintään 8.

12. Missä vaiheessa valinnat ohjelmaan tehdään?

Rekrytoivaan koulutusohjelmaan valinnan edellytyksenä on sopivan yhteistyöyrityspaikan löytyminen. Valinnat ohjelmaan tehdään yksitellen sitä mukaa kun yrityspaikat varmistuvat.

13. Ketkä voivat hakea ohjelmaan?

Ohjelmat on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.

14. Ilmoitetaanko kaikille, jos ei ohjelmaan tule valituksi?

Kaikille hakijoille ilmoitetaan hakuprosessin etenemisestä. Myös henkilöille, jotka eivät tulleet valituksi ohjelmaan ilmoitetaan mahdollisimman pian.

15. Mikä rooli Baronalla on rekrytoivassa koulutusohjelmassa?

Saranen Consulting Oy osa Barona-konsernia. Saranen Consulting on keskittynyt ura- ja sopeutuspalveluihin sekä rekrytoivien koulutusohjelmien järjestämiseen yhteistyössä työhallinnon kanssa.

16. Mikä rooli Saranen Consultingilla on rekrytoivassa koulutusohjelmassa?

Saranen Consulting vastaa ohjelman hakijoiden esittelystä rekrytoiville yrityksille sekä ohjelman koulutusten järjestämisestä.

 

 

Yhteistyössä
Kirsi Havu
Ohjelmajohtaja, Pohjois-Karjala, Kainuu
050 444 9157

Hanna Tuhkanen
Project Manager, Etelä- ja Pohjois-Savo
050 331 8806

Milla Rostedt-Erämaa
Project Coordinator, Lappi
045 146 7575

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

Osaajia rekrytoimassa:

Osallistuneiden kokemuksia

”Hyvä tapa päästä työpaikkaan, jota en olisi itse osannut hakea”

”Olen ollut yli kymmenen vuotta töissä ohjelmistoalalla. Työttömäksi jäädessäni tuntui, että osaamiseni oli vanhentunut ja olin kiinnostunut työskentelemään eri alalla kuin ennen. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta pääsin töihin ohjelmistoratkaisuihin keskittyneeseen yritykseen, jossa teen pääasiassa tietokantakonversioita palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoon. Ohjelman koulutuksen tuomasta palkkahallinnon osaamisesta on paljon hyötyä työtehtävissäni, ja tuntuu, että työpaikka ja työtehtävät ovat juuri minulle sopivia.”

Elina Tähkäpää
Application Consultant
Mepco Oy

Yritysten kokemuksia

”Ohjelma on jopa ylittänyt odotuksemme”

"eTalousPro:n viehättävyys liittyy sen vaivattomuuteen ja alhaisempaan riskiin verrattuna itse toteutettuun rekrytointiin. eTalousPro:n isoimpia etuja oli löytää monimuotoisesta työnhakijakunnasta juuri meidän tarpeemme ja tavoitteemme parhaiten täyttävät kandidaatit. Tämä onnistui Saranen Consultingin osaavalla ja konsultoivalla otteella, joka sai meidät ulkoistetun rekrytoinnin skeptikotkin ilahdutettua.

Löysimme ohjelman kautta yritykseemme oppimisennälkäisen ja kunnianhimoisen taloushallintoasiantuntijan, jolle eTalousPro toimi hyvänä ammatillista osaamista kehittävänä ja asiantuntijatyöhön orientoivana jaksona.

Arvostan myös ohjelman yhteiskunnallisesti arvokasta agendaa: työllistymisen edistämistä tässä työnhakijoille haastavassa työmarkkinatilanteessa."

Mika Tuulos
Henkilöstöpäällikkö
Tilitoimisto EMU Oy