Anna datan johtaa itsesi tulevaisuuden uralle

Datassa piilee mieletön mahdollisuus. Sitä syntyy lähes kaikesta, mutta mitä tällä valtavalla tietomäärällä oikein tehdään? Sepäs se, tässä ON mieletön mahdollisuus. Datan analysointiin tarvitaan osaajia tulevaisuudessa enemmän ja enemmän. Oletko miettinyt uraa kasvavalla ja kehittyvällä alalla? Olisiko sinusta tulevaisuuden data-guruksi?

Data-analytiikasta kirjoitetaan paljon. Data, BI, Big Data, Master Data – käsitteet liittyvät yleisesti tietojohtamiseen ja kaikkia yhdistää mielestäni yksi tekijä: potentiaali. Pohjimmiltaan kyseessä on melko yksinkertainen asia, jäsentelemätön suuri tietomassa. Tiedon määrä ja moninaisuus kasvaa, se liikkuu nopeasti ja voi sijaita monissakin eri lähteissä. Dataa tulee kuitenkin osata hyödyntää oikein. Sen mahdollisuuksia voidaan hyödyntää laajastikin liiketoiminnan kehittämisessä, esimerkiksi myynnissä ja tuotekehityksessä. Jopa MM-jalkapallossa on hyödynnetty Big Dataa!

Alalle tarvitaan siis lisää osaajia. Potentiaaleja. Tulevaisuuden huippuosaajia. Takataskussa ripaus osaamista, mutta reppu täynnä kehittymishalua sekä intoa olla mukana jossain, mistä tulevien vuosien aikana puhutaan kuten nykyään digitaalisesta markkinoinnista tai Twitteristä. Eväitä tähän matkan alkutaipaleelle tarjoaa myös AnalyticsPro, jonka kautta on mahdollisuus löytää oma työpaikka analytiikan parissa. Yritykset ovat kiinnostuneita uusista osaajista, tulevaisuuden huippuasiantuntijoista.

Yrityksillä on myös aitoja tarpeita kokeneemmillekin osaajille, sillä datan mahdollisuudet on yrityksessä ehkä vasta tunnistettu. Alan koulutus on Suomessa melko nuorta, joten kiikarissa ovat aiempaa työkokemusta tai opintotaustaa mm. tilastotieteistä, matematiikasta tai tietokannoista omaavat osaajat. Ala tarjoaa kehittymismahdollisuuksia ja uutta nostetta uralle. Ehkä olet jo tunnistanut itsestäsi piirteitä, joita voisit hyödyntää data-analytiikassa? Looginen ajattelukyky, kiinnostus numeroihin ja kyky hahmottaa suuria kokonaisuuksia, jotain mainitakseni.

Nyt on aika toimia. Olitpa sitten urasi alkutaipaleella tai urapolkua jo hieman kulkenut, Data Analytics voi olla väyläsi uusiin haasteisiin.

Haku päättyy 17.2., joten ethän jätä väliin tätä tilaisuutta suunnata edelläkävijänä kasvavalle alalle. Hae nyt!

Lue lisää: Koulutus | TyötehtävätNäin haet

Yhteistyössä
Hakija, kysy lisää ohjelmasta:
Sari Pohja
Projektikoordinaattori
040 750 4682

Yritys, kysy lisää ohjelmasta:
Maaria Karlsson
Projektipäällikkö
050 365 9338

Yritys, kysy lisää ohjelmasta:
Kiira Nuutinen
Projektipäällikkö
050 372 0524

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

Saranen Consulting vastaa rekrytoivien koulutusohjelmien järjestämisestä. Ohjelmissamme yhdistyy osaamisen kehittyminen koulutusten ja uuden työn kautta. Yritykset saavat uusia työntekijöitä kasvualueilleen.

Rekrytoimme ja koulutamme vuosittain asiakkaillemme yli 500 työntekijää. Saranen Consulting Oy on osa Baronaa, joka on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys.

Uusia osaajia ovat etsimässä mm.

Osallistujien kokemuksia

Ponnahduslauta monipuoliseen rooliin

Osallistuin data-analytiikan rekrytoivaan koulutusohjelmaan 2014. Reilun vuoden verran olen nyt työskennellyt projektissa, jossa työnkuva on laajentunut huomattavasti alkuperäisestä data-analyytikon roolista, ja toimin tällä hetkellä mm. asiakasyrityksen tiimin Scrum Masterina.

Ohjelmassa sai hyvän käsityksen alan eri ilmiöistä ja laajuudesta, vaikka kovin syvälle yksittäisiin aihepiireihin ei koulutuksen aikana menty. Oli myös mukava päästä tutustumaan muihin alalla työskenteleviin ihmisiin.

Ongelmanratkojaksi ihmisten ja numeroiden pariin

Data-analytiikan parissa työskentely sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat työssään päästä ratkomaan ongelmia ja etsimään kysymyksiin vastauksia. Tässä työssä saa työskennellä sekä ihmisten että numeroiden parissa.

Maria Helander
BI konsultti
Attido Oy

Yritysten kokemuksia

Tulevaisuuden näkymät analytiikan osaajille ovat mielenkiintoiset

”Data-analytiikan osaajille on kysyntää, sillä hyvätkään järjestelmät eivät korvaa ihmistä. Analyyseihin ja järjestelmien hallinnointiin tarvitaan aina osaavia henkilöitä, jotka kykenevät dialogiin liiketoiminnan ja muiden toimijoiden kanssa. Osaajien profiileissa korostuvat ennen kaikkea liiketoiminnan tarpeiden ymmärtäminen, oppimis- ja sopeutumiskyky sekä tiedonjano alan nopean kehityksen vuoksi.

Näkymät analytiikan osaajille ja sellaisiksi haluaville ovat mielenkiintoiset, sillä tarpeet ja temmellyskentät kasvavat ja muotoutuvat koko ajan.

AnalyticsPro vastaa osaajatarpeeseen hyvin. Meidän kannaltamme tärkeintä oli löytää oikean asenteen ja ajatusmaailman omaava henkilö ja tässä onnistuimme yli odotusten.”

Kimmo Katajamäki
Web Analyst
Alma Diverso

§