Hakuohjeet ja aikataulu

Data Analytics -rekrytoiva koulutusohjelma toteutetaan 15.3. – 9.9.2016 välisenä aikana, osana Sarasen Uusi IT-duuni ohjelmaa. Ohjelman tavoite on työsuhteen solmiminen sinun ja yhteistyöyrityksen välille.

Ohjelmaan hakeminen edellyttää kahden hakemuksen täyttämistä:

1. Täytä sähköinen osaamisprofiili Hae Nyt! -painikkeesta. Rekrytoivat yritykset valitsevat haastateltavat tämän hakemuksen perusteella.
  2. Täytä myös Työhallinnon Uusi IT-duuni koulutushakemus (Data Analytics -koulutusohjelma toteutetaan osana Uusi IT-duuni –ohjelmaa) osoitteessa www.te-palvelut.fi/koulutushaku (Löydät koulutuksen koulutusnumerolla 663751) tai lähimmässä TE-toimistossasi.

Hakuaika on päättynyt.

Ohjelmaan kannattaa hakea heti, sillä haastattelut ja valinnat ovat jo käynnissä.

Kuka voi hakea?

Uusia osaajia hakevien yritysten rekrytointitarpeet ja valintakriteerit vaihtelevat yrityksittäin, joten ohjelmaan voi hakea hyvin monipuolisilla taustoilla. Tärkeintä on kiinnostuksesi ja halusi kehittyä. Koulutukset on suunnattu niin, että ne sopivat sekä teknisen että kaupallisen taustan omaaville henkilöille.

Aikaisemmilla osallistujilla suurimmalla osalla oli vähintään AMK-tason tutkinto. Työkokemuksen määrät ja tutkintojen pääaineet vaihtelivat mm. tietotekniikasta, matematiikasta, ohjelmistotekniikasta aina kaupallisiin aineisiin kuten markkinointiin, kansantaloustieteeseen ja johtamiseen.

Voit hakea ohjelmaan, jos olet tällä hetkellä työtön työnhakija, työttömyysuhan alainen, määräaikaisessa työsuhteessa tai koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä. Koulutusohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työsopimuksen solmiminen sinun ja yrityksen välille koulutusjakson päätyttyä.

Täytätkö jonkin valintakriteereistä?

Jätä hakemuksesi »

Koulutuksen ajalta voit saada sitä työttömyysetuutta (ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea), johon sinulla on oikeus työttömänä työnhakijana ollessasi, sekä lisäksi kulukorvausta.

Koulutus järjestetään F.E.C. – Further Educated with Companies -mallilla

Koulutus järjestetään F.E.C. – Further Educated with Companies –mallilla. Ohjelman toteutuksesta vastaa Saranen Consulting yhteistyössä työhallinnon kanssa.

Ohjelmaan kuuluvista soveltuvuusarvioinneista vastaa Saranen Consulting.

www.saranen.fi

Hakija, kysy lisää ohjelmasta:
Sari Pohja
Projektikoordinaattori

Yritys, kysy lisää ohjelmasta:
Maaria Karlsson
Projektipäällikkö

Yritys, kysy lisää ohjelmasta:
Kiira Nuutinen
Projektipäällikkö

Uusia osaajia ovat etsimässä mm.

Osallistujien kokemuksia

Ponnahduslauta monipuoliseen rooliin

Osallistuin data-analytiikan rekrytoivaan koulutusohjelmaan 2014. Reilun vuoden verran olen nyt työskennellyt projektissa, jossa työnkuva on laajentunut huomattavasti alkuperäisestä data-analyytikon roolista, ja toimin tällä hetkellä mm. asiakasyrityksen tiimin Scrum Masterina.

Ohjelmassa sai hyvän käsityksen alan eri ilmiöistä ja laajuudesta, vaikka kovin syvälle yksittäisiin aihepiireihin ei koulutuksen aikana menty. Oli myös mukava päästä tutustumaan muihin alalla työskenteleviin ihmisiin.

Ongelmanratkojaksi ihmisten ja numeroiden pariin

Data-analytiikan parissa työskentely sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat työssään päästä ratkomaan ongelmia ja etsimään kysymyksiin vastauksia. Tässä työssä saa työskennellä sekä ihmisten että numeroiden parissa.

Maria Helander
BI konsultti
Attido Oy

Yritysten kokemuksia

Tulevaisuuden näkymät analytiikan osaajille ovat mielenkiintoiset

”Data-analytiikan osaajille on kysyntää, sillä hyvätkään järjestelmät eivät korvaa ihmistä. Analyyseihin ja järjestelmien hallinnointiin tarvitaan aina osaavia henkilöitä, jotka kykenevät dialogiin liiketoiminnan ja muiden toimijoiden kanssa. Osaajien profiileissa korostuvat ennen kaikkea liiketoiminnan tarpeiden ymmärtäminen, oppimis- ja sopeutumiskyky sekä tiedonjano alan nopean kehityksen vuoksi.

Näkymät analytiikan osaajille ja sellaisiksi haluaville ovat mielenkiintoiset, sillä tarpeet ja temmellyskentät kasvavat ja muotoutuvat koko ajan.

AnalyticsPro vastaa osaajatarpeeseen hyvin. Meidän kannaltamme tärkeintä oli löytää oikean asenteen ja ajatusmaailman omaava henkilö ja tässä onnistuimme yli odotusten.”

Kimmo Katajamäki
Web Analyst