Hakuohjeet

Cyber Talent -koulutusohjelman kautta voit kasvaa kysytyksi osaajaksi tietoturvallisen ohjelmistokehityksen pariin tai ponnahtaa urallasi seuraavalle tasolle alan asiantuntijatehtävissä.

Hakuaika päättyy 2.5.2017. Esivalintoja tehdään jo hakuaikana ja yritykset ovat valmiita aloittamaan rekrytointihaastattelut heti. Älä siis turhaan viivyttele, vaan hae nyt!

Näin haet:

  1. Jätä työhallinnon hakemus osoitteessa te-palvelut.fi/koulutushaku (koulutusnumero 671890) tai lähimmässä TE-toimistossasi.
  2. Täytä myös sähköisen osaamisprofiilin Hae Nyt! –painikkeesta. Tee tämä profiili huolellisesti – se toimii käyntikorttinasi rekrytoivien yritysten suuntaan. Kerro taustoistasi, tavoitteistasi ja millaisiin tehtäviin haluaisit tähdätä Cyber Talent -koulutusohjelman kautta.

Kenelle Cyber Talent on tarkoitettu?

Toivomme sinulta ennen kaikkea kiinnostusta ja motivaatiota kehittyä tietoturvan ja ohjelmistokehityksen asiantuntijaksi. Ohjelman kohderyhmällä on koulutukseen (esim. alempi tai ylempi korkeakoulututkinto) ja/tai työkokemukseen perustuvaa soveltuvaa IT- tai ohjelmistoalan osaamista.

Voit hakea ohjelmaan, jos olet tällä hetkellä työtön työnhakija, työttömyysuhan alainen, määräaikaisessa työsuhteessa tai koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä.

Rekrytoivat Rekrytoivat yritykset arvostavat erityisesti ymmärrystä joltain seuraavista osa-alueista:

  • Ohjelmistokehitys- tai suunnittelu
  • Testaus
  • Dokumentointi
  • Palvelinpuolen tehtävät
  • IT-projektinhallinta
  • IT-tuki tai help desk
  • Tietoturva liiketoiminnan näkökulmasta
  • Konsultointi

Ohjelmointiharrastuneisuus ja oma kiinnostuksesi IT-maailmaan on myös ehdottomasti hyödyksi – tuo se avoimesti esille hakiessasi! Rekrytoiville yrityksille on kuitenkin tärkeintä löytää tekijä, jolla on motivaatiota oppia uutta, halua kehittää omaa osaamistasi ja innostusta kehittyä tietoturvan ja ohjelmistokehityksen asiantuntijaksi.

FEC-koulutuksen voi aloittaa vasta, kun sopiva yhteistyöyritys on löytynyt. Suurin osa yrityspaikoista tulevat meidän kauttamme, mutta voit kuitenkin myös itse aktiivisesti etsiä yritysyhteistyöpaikkaa esim. sinua kiinnostavasta yrityksestä omalta paikkakunnaltasi ja näin varmistaa paikan ohjelmassa.

Cyber Talent -koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä työhallinnon kanssa. Voit hakea ohjelmaan, jos olet tällä hetkellä työtön työnhakija, työttömyysuhan alainen, määräaikaisessa työsuhteessa tai koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä.

F.E.C. – Further Educated with Companies

Cyber Talent on työhallinnon rahoittama F.E.C. – Further Educated with Companies -koulutusohjelma, jonka tavoitteena on työsopimuksen solmiminen sinun ja yrityksen välille koulutusjakson päätyttyä. Koulutuksen aikana voit hakea sinulle myönnettyä työttömyysetuutta ja lisäksi sinun on mahdollista saada kulukorvausta ja korotusosa tukeen. Ohjelmaan kuuluvista soveltuvuusarvioinneista vastaa Saranen Consulting Oy. Etsimme sinulle roolin ja yhteistyöyrityksen, jotka vastaavat parhaiten taustojasi sekä kiinnostuksenkohteitasi.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi taiwww.facebook.com/koulutusneuvonta.

Yhteistyössä
Yritys, kysy lisää!
Kirsi Havu
Project Manager
050 444 9157

Henriikka Leskinen
Project Manager
041 530 5070

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

Mukana rekrytoimassa mm.

”Töitä on ja riittää loppuelämäksi”

Kaikki toimialat ympäri maailmaa ovat elinaikamme suurimman murroksen pyörteissä. Digitalisaatio eli uudet digitaaliset prosessit ja palvelut vyöryvät jokaiselle sektorille: valmistava teollisuus, terveys ja hyvinvointi, palvelualat ja pankki- ja vakuutusala muiden muassa.

Siksi ohjelmistoala kaipaa nyt uusia tekijöitä kaikilta aloilta ja kaikilla taustoilla. Eikä tämä tarve ole hetkellinen: Suomeen tarvitaan ohjelmisto-osaajia parin tuhannen vuosivauhdilla, samalla kun Suomessa koulutetaan alalle yhteensä noin tuhat kaveria vuodessa. Töitä on ja riittää noheville osaajille loppuelämäksi – niin Suomessa kun muualla maailmalla.

Tietoturvan ja tietosuojan merkitys digitalisoituvassa yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä on yksi niitä isoja peruskiviä, jotka meidän täytyy saada kuntoon. Muutoin muun muassa esineiden internet, soteuudistuksen digitaalinen toteutus ja itse ajavat autot jäävät vain haaveeksi. Siksi alalle tarvitaan lisää tietoturvan ymmärtäjiä ja osaajia – ja pian. Tulevaisuuden rakentaminen seuraavalle sukupolvelle alkaa jo tänään.

Rasmus Roiha
toimitusjohtaja, Ohjelmistoyrittäjät ry