Cyber Talent F.E.C – ponnahduslauta tietoturvan ja ohjelmistokehityksen asiantuntijaksi

Hakuaika on päättynyt.

Ohjelmistoalan osaajista on kansainvälisesti suurempi pula kuin koskaan. Vuoden 2018 tietosuoja-asetuksen muutos tulee puolestaan vaikuttamaan laajasti eri toimialojen yrityksiin, ja kysyntä ajantasaiselle tietoturvaosaamiselle kasvaa entisestään.

Haluatko kehittää osaamistasi alueilla, joilla on tulevaisuudessakin huikeita uramahdollisuuksia ja osaajista jatkuva pula? Miltä kuulostaisi mielenkiintoiset työtehtävät yhdistettynä korkealaatuiseen koulutukseen Suomen eturivin asiantuntijoiden johdolla? Tulisiko sinusta tietoturvaa ymmärtävä koodari tai uuden ajan IT-asiantuntija?

Uusia osaajia Cyber Talentin kautta ovat kouluttamassa ja rekrytoimassa mm. Nixu, i2, Digia, Finnish Network Solutions, Verohallinto, Vala Group, Headstart, Kehätieto, Develore ja useat muut yritykset.

Cyber Talent yhdistää ohjelmistokehityksen ja tietoturvan teemat,tarjoaa IT-alan tekijöille erinomaisen tilaisuuden kehittää ammattitaitoaan ja voi olla ponnahduslautasi uusiin ohjelmistokehityksen, -suunnittelun ja -testauksen sekä tietoturvan asiantuntijatehtäviin.

Tulevaisuuden osaamisvaatimusten äärellä

Digitalisaation ja teollisen internetin aikakaudella liiketoimintaan kehittyy vauhdikkaasti uusia toimintamalleja, kehitysmahdollisuuksia ja palvelukonsepteja. Nykyajan trendit vaikuttavat toimialasta riippumatta. Ohjelmistojen suunnittelu, kehitys ja täysin uudenlainen hyödyntäminen ovat tämän muutoksen ytimessä.

Tivi uutisoi 14.3. valtavasta koodaripulasta. Suomi on myös yksi kyberturvallisuuden kärkimaista, ja tietoturvaosaamisen kehittäminen kansallisella tasolla on ensisijaisen tärkeää. Aihe on ajankohtainen niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Vuoden 2018 keväällä voimaantuleva EU:n tietosuoja-asetus luo uudenlaisia vaatimuksia niin työnantajille kuin osaajillekin.

Kaiken kaikkiaan tietoturvan ja ohjelmistokehityksen parissa tapahtuu parhaillaan valtavia muutoksia. Cyber Talent -koulutusohjelman kautta Saranen Consulting yhdessä rekrytoivien yritysten ja asiantuntijakouluttajien kanssa kouluttavat ja tarjoavat mahdollisuuden mielenkiintoisiin työtehtäviin 15 tulevalle tietoturvan ja ohjelmistokehityksen ammattilaiselle.

Kiihdytyskaista ajankohtaisiin työtehtäviin

Cyber Talent -ohjelmassa pääset suoraan kiinni käytännön työtehtäviin ja projekteihin. Samalla pääset kehittämään osaamistasi kovatasoisen täsmäopin kautta. Kiinnostuksestasi ja taustastasi riippuen roolisi voi olla esimerkiksi:

  • Web developer
  • Ohjelmistotestaaja
  • Tietoturva-asiantuntija
  • IAM/IDM specialist
  • Ratkaisuarkkitehti
  • Järjestelmäasiantuntija
  • IT service desk
  • Projektipäällikkö
  • Konsultti tai tekninen myyjä

Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja, vaan vahvalla motivaatiolla ja soveltuvalla opinto-, harrastuneisuus- ja/tai työtaustalla (esim. ohjelmointi, testaus, integraatio, eettinen hakkerointi, tietohallinto, tietoliikenne, konsultointi, myynti, IT-projektinhallinta) voit päästä kehittymään uusiin tietoturvan ja ohjelmistokehityksen rooleihin.

Voit hakea ohjelmaan, jos olet tällä hetkellä työtön työnhakija, työttömyysuhan alainen, määräaikaisessa työsuhteessa tai koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä.

Ainutlaatuinen koulutus, tavoitteena työsuhde

Cyber Talent on F.E.C (Further Educated with Companies) -mallilla toteutettava työhallinnon rahoittama työvoimakoulutus, joka kestää 6 kuukautta (29.5.-20.11.2017). Käytännön työtehtävien ohessa osallistut ainutlaatuiseen 20 päivän asiantuntijakoulutukseen, joka tukee kehittymistäsi tietoturvallisen ohjelmistokehityksen parissa. Ohjelman ja yhteistyöyritysten tavoitteena on rekrytoida osallistujat työsuhteisiin ohjelman päätyttyä.

Hae heti! Esivalinnat ja haastattelut käynnistyvät jo hakuaikana!

Toimivaksi todettu konsepti

Saranen Consultingin vastaavanlaisten koulutusohjelmien kautta jo noin 2000 osaajaa on koulutettu erilaisiin kasvualojen työtehtäviin. Koulutusohjelmiemme kautta noin 85 % osallistujista työllistyy ohjelman päätteeksi pitkäaikaiseen työsuhteeseen yhteistyöyrityksen kanssa.

Autamme sinua oikeanlaisen yhteistyöyrityksen löytämisessä omien intressiesi ja aiemman taustasi pohjalta. Yhdessä työhallinnon kanssa olemme järjestäneet IT- ja ohjelmistoalan asiantuntijoiden koulutusohjelmia vuodesta 2003 alkaen.

Kiinnostuitko?

Tule kaikille avoimeen infotilaisuuteen to 20.4.2017 klo 10-11:30. Kerromme ohjelmasta lisää, ja vastaamme mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin Saranen Consultingin toimitiloissa osoitteessa Tekniikantie 12, Espoo. Tervetuloa!

Lue lisää: Koulutus | Hae nyt!

Yhteistyössä
Yritys, kysy lisää!
Kirsi Havu
Project Manager
050 444 9157

Henriikka Leskinen
Project Manager
041 530 5070

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

Saranen Consulting vastaa rekrytoivien koulutusohjelmien järjestämisestä. Ohjelmissamme yhdistyy osaamisen kehittyminen koulutusten ja uuden työn kautta. Yritykset saavat uusia työntekijöitä kasvualueilleen.

Rekrytoimme ja koulutamme vuosittain asiakkaillemme yli 500 työntekijää. Saranen Consulting Oy on osa Baronaa, joka on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys.

Mukana rekrytoimassa mm.

”Töitä on ja riittää loppuelämäksi”

Kaikki toimialat ympäri maailmaa ovat elinaikamme suurimman murroksen pyörteissä. Digitalisaatio eli uudet digitaaliset prosessit ja palvelut vyöryvät jokaiselle sektorille: valmistava teollisuus, terveys ja hyvinvointi, palvelualat ja pankki- ja vakuutusala muiden muassa.

Siksi ohjelmistoala kaipaa nyt uusia tekijöitä kaikilta aloilta ja kaikilla taustoilla. Eikä tämä tarve ole hetkellinen: Suomeen tarvitaan ohjelmisto-osaajia parin tuhannen vuosivauhdilla, samalla kun Suomessa koulutetaan alalle yhteensä noin tuhat kaveria vuodessa. Töitä on ja riittää noheville osaajille loppuelämäksi – niin Suomessa kun muualla maailmalla.

Tietoturvan ja tietosuojan merkitys digitalisoituvassa yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä on yksi niitä isoja peruskiviä, jotka meidän täytyy saada kuntoon. Muutoin muun muassa esineiden internet, soteuudistuksen digitaalinen toteutus ja itse ajavat autot jäävät vain haaveeksi. Siksi alalle tarvitaan lisää tietoturvan ymmärtäjiä ja osaajia – ja pian. Tulevaisuuden rakentaminen seuraavalle sukupolvelle alkaa jo tänään.

Rasmus Roiha
toimitusjohtaja, Ohjelmistoyrittäjät ry