Tavoitteena kouluttaa ja rekrytoida 16 tulevaisuuden analyytikkaosaajaa Oulun alueelle.

Big Data Specialist

Hakuaika on päättynyt.

Big Data Specialist on 5 kk kestävä koulutusohjelma, jonka kautta etsitään 16 uutta analytiikanosaajaa monipuolisiin informaationhallinnan ja tietojohtamisen työtehtäviin. Sijoitut ohjelmassa yhteistyöyritykseen ja pääset heti mukaan monipuolisiin ja haasteellisiin käytännön projekteihin. Töiden ohessa saat kattavan aihe-alueen asiantuntijoiden pitämän koulutuksen. Koulutusohjelman tavoitteena on työllistyä ohjelman jälkeen vakituiseen työsuhteeseen.

Big Data Specialist -ohjelman aikana ja sen jälkeen voit työskennellä osaamistaustastasi riippuen esimerkiksi Data-analyytikkona, MasterData-asiantuntijana, konsulttina, BI-asiantuntijana, web-analyytikkona tai visualisoijana. Tehtävät tarjoavat mahdollisuuden erikoistua analytiikan tehtäviin tai hypätä jo seuraavalle tasolle alan asiantuntijatehtävissä.

Koulutuksen kesto 29.1.2018 – 21.6.2018 (100 päivää, 5kk), jonka aikana työskentelet yrityksessä käytännön tehtävissä ja kasvat näin uuteen rooliisi. Koulutusohjelman päätavoite on työsuhteen solmiminen sinun ja yhteistyöyrityksen välille ohjelman päättyessä. Viiden kuukauden ohjelma sisältää 59 päivää työssäoppimista.

Työssäoppiminen + koulutus = Uusi työpaikka

Etsimme jo ennen koulutusvalintaa osaamisprofiiliasi vastaavan yrityspaikan, jossa pääset hyödyntämään juuri saamaasi koulutusta. Halutessasi voit etsiä yrityspaikan myös itse.

Sinulla on 100 päivää aikaa lunastaa tuleva työpaikka osaamisellasi ja asenteellasi. Edellisessä toteutuksessa 75 % oli työllistynyt tai oli tiedossa työpaikka koulutuksen päättyessä.

Kenelle?

Kohderyhmänä ovat  ovat ICT-alalta työttömäksi jääneet TE-toimiston asiakkaat. Ensisijaisesti valitaan käynnissä olevien EGR-hankkeiden kohderyhmään kuuluvia TE-toimiston asiakkaita. Hakijalta toivotaan koulutukseen (alempi tai ylempi korkeakoulututkinto esim. analytiikasta, tietojenkäsittelystä, ohjelmistotekniikasta, tilastotieteestä, matematiikasta tai kaupalliselta puolelta) tai työkokemukseen perustuvaa analytiikkataustaa tai kiinnostusta sitä kohtaan.

Lue lisää: Koulutus | Näin haet

Yhteistyössä
Hakija, kysy lisää ohjelmasta:
Jonna Mämmelä
Project Coordinator
044 571 2086

Yritys, kysy lisää ohjelmasta:
Antti Vuorjoki
Project Manager
040 778 2110

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

Saranen Consulting vastaa rekrytoivien koulutusohjelmien järjestämisestä. Ohjelmissamme yhdistyy osaamisen kehittyminen koulutusten ja uuden työn kautta. Yritykset saavat uusia työntekijöitä kasvualueilleen.

Rekrytoimme ja koulutamme vuosittain asiakkaillemme yli 500 työntekijää. Saranen Consulting Oy on osa Baronaa, joka on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys.

Mahdollisuus mielenkiintoisiin työtehtäviin

Olen suorittanut DI:n tutkinnon Informaatioverkostojen koulutusohjelmassa ja jo opintojen aikana siirryin VTT:lle tekemään tutkimusta liittyen mm. palvelumuotoiluun ja vähittäiskauppaan. VTT:ltä lähdin Videralle Digital Signage tiimiin, jossa suunnittelin tutkimuksia proof of concept -projekteihin. Tarkoituksena oli, että dataa keräämällä voitaisiin saada faktatietoa projektin validointiin ja tukemaan asiakkaan ostopäätöstä. Ehdin myös olla hetkisen OP:lla web-analyytikkona. Sitten jäin äitiyslomalle ja olin puolitoista vuotta kotona kaksosten kanssa.

Äitiysloman jälkeen aloin  etsiä uutta työpaikkaa ja satuin huomaamaan Big data specialist -koulutuksen. Olin jo ollut yhteydessä Bitfactor:lle, koska se kiinnosti minua yrityksenä ja lopulta kävi niin hienosti, että saatiin sovittua aloitus Bifalla Big Data-koulutuksen puitteissa. Koulutus herätti mielenkiintoni, koska olin jo aiemmin tehnyt töitä datan kanssa, mutta tässä oli minulle mahdollisuus päivittää ja laajentaa osaamistani. Koulutus vastasikin odotuksiani ja kävimme läpi kattavan paketin eri osa-alueita. Itse pidin eniten koulutuspäivistä, joissa käytännössä perehdyttiin eri työkaluihin ja niiden käyttöön. Nälkä ja osaaminen kasvaa syödessä ja loppuvaiheessa koulutusta olikin jo kasa kehitysehdotuksia valmiina mielessä :) Eipä olisi kurssin alussa osannut perustellusti suunnitella Big Data specialist -koulutuksen sisällysluetteloa!

Kokonaiskuvan rakentaminen aiheen ympärille olikin koulutuksen parasta antia. Laajan aihepiirin puitteissa ja kurssilaisten keskittyessä yhteistyöyrityksissä eri tehtäviin on osaamisen syventäminen myös paljon kouluttautujan oman aktiivisuuden varassa. Yksi hienoja puolia koulutuksessa on verkostoituminen muiden saman alan asiantuntijoiden ja tulevien huippuosaajien kanssa. Suosittelen koulutusta myös muille. Itse sain koulutuksen avulla jalkani oven väliin ja työpaikan, jossa viihdyn. Nyt toimin datan visualisoinnin asiantuntijana Big Data tiimissä: pohdin käyttötapauksia, Tutkin tietokantoja, käytän BI-työkaluja ja löytöretkeilen datamaailmassa. Mielenkiintoista!

Salla Rönkä

Data visualisation specialist, Bitfactor Oy

§